Macacos Historia

Vi är en liten familj från södra Brasilien som kom till Sverige 1992. Vi kände att någonting saknades här: Brasiliens utsökta och nyttiga frukter, bland annat acai-bäret som är en av världens nyttigaste. Så vi åkte tillbaks till Amazonas på jakt.

Macacos Acai Föds

Väl i Amazonas upptäckte vi något mer än acaibäret. Vi blev serverade 8 juicer i olika färger på en bricka, där varje juice gjordes med en frukt från trakten. Dessa frukter används som medicin, och skogen är deras egna apotek.

Vi hade aldrig smakat något liknande och blev fascinerade av de läkande egenskaperna. Tänk om vi kunde packa Amazonas i en påse och dela det med världen? Idén till Macacos hade fötts! 

Macacos Växer

Vi stod dock inför en stor utmaning: Amazonas är väldigt långt ifrån Sverige. För att inte gå miste om smaken och alla näringsämnen så måste man äta dem direkt - eller frysa ner dem. Vi valde det sistnämda. Med vår frysningsprocess är det därför som att äta frukterna på plats i regnskogen!

Efter drygt två år har Macacos fått ca 150 caféer, juicebarer och gym över hela Sverige att erbjuda dessa fantastiska frukter. Maj 2016 lanserades Macacos i ca 200 ICA-butiker där Acai tillsammans med de två nya superfrukterna Cajá och Graviola fick inträde i Sverige!

Sedan dess har våra frukter blivit många svenskars vardag i allt från att skapa Acai eller Caja Bowls, göra en fräsch Graviola-juice eller boosta sin gröt med dessa fantastiska frukter från Amazonas! Så varmt välkomna till Macacos Värld och utforska det bästa av Amazonas du med!

 Ät gott och bli den bästa versionen av dig själv! /MACACOS-Familjen

Ät gott och bli den bästa versionen av dig själv! /MACACOS-Familjen

Macacos gör mer en att erbjuda Acai

Vi bidrar till att bevara Amazonas regnskog!

Amazonas regnskog kallas för “Jordens lungor” och är central för planetens syretillverkning. Det är viktigt att befolkningen som bor där och tar hand om skogen också mår bra. Lokalbefolkningen informerade oss att, eftersom skogen är 20 gånger större än hela Sverige ligger ofta det närmaste sjukhuset flera timmar bort. Ibland kan små problem som brist på färskt vatten leda till allvarliga konsekvenser. Tillsammans med lokalbefolkningen kom vi då på lösningen att använda det ca 7000 km långa flodnätverket till ambulansbåtar! Genom att utveckla och bygga ambulansbåtar kan invånarna få första hjälpen under transporten till sjukhusen. Dessa ambulansbåtar kommer vara utrustade med bra motor och kunnig personal!

 Sedan vi lanserade har 1500 hektar skog som tidigare var helt skövlad blivit återställd. Idag växer där acaiträd och andra träd och växter. Vi vill ge tillbaka till skogen som har gett oss alla dessa utsökta och nyttiga frukter.

Sedan vi lanserade har 1500 hektar skog som tidigare var helt skövlad blivit återställd. Idag växer där acaiträd och andra träd och växter. Vi vill ge tillbaka till skogen som har gett oss alla dessa utsökta och nyttiga frukter.

Stöd våra regnskogar genom att köpa ett armband gjort av acaikärnor. Hela vinsten går oavkortat till ambulansbåtarna.